Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Vakantie Ibiza

Vakantie Ibiza: een prachtige bestemming

Ibiza is een sfeervol Spaans eiland dat al vele vakantiegangers heeft ontvangen. Heel begrijpelijk want het eiland heeft heel veel te bieden!

Omdat het eiland in de Middellandse Zee ligt, is het eiland in de zomermaanden overgoten door zon. Rustzoekers vinden bij hun vakantie in Ibiza schitterende baaien en natuur, liefhebbers van zwemmen bezoeken de zwemparadijzen of zwemmen in zee. Snorkelen is een feest in de diepblauwe zee en rondom het eiland vind je baaien en zachte zandstranden waar je terecht kan. Varen kan vanaf verschillende punten en een overtocht van het zuiden van het eiland naar Formentera (waar je glashelder zeewater vindt) is een dagtocht om nooit te vergeten. Eigenlijk zou je dit niet mogen missen bij een vakantie in Ibiza.

Uitgaansleven

De hoofdstad Eivissa (Ibiza-Stad) is een gezellige oude stad met een bruisend centrum en druk uitgaansleven. Zo kun je tot diep in de avond door het hele centrum winkelen en zie je jong en oud rondslenteren, cadeautjes kopen voor thuis en op terrassen zitten genieten. Bij een vakantie in Ibiza is uit eten een feestje, er is keuze uit talloze restaurants met traditioneel Spaans eten, maar de variëteit is groot en er kan ook bijvoorbeeld Italiaans, Chinees of Amerikaans worden gegeten of de vele buitenterrassen in de stad of langs het water. In het centrum zijn pleinen met kramen met koopwaar. Ook zijn er verschillende grote discotheken waar je bekende DJ's vindt die tot in de late uurtjes hun bezoekers vermaken.

Auto huren op Ibiza

Ben je op vakantie in Ibiza, dan is het echt een aanrader om voor een paar dagen een auto te huren om zo het hele eiland te ontdekken. Ibiza heeft een oppervlakte van 575 vierkante kilometer en je kan in een uur het hele eiland rond zijn, maar de vele gezellige plaatsen en baaien nodigen uit tot vaak stoppen, het maken van veel foto's en lekker eten onderweg. Neem vooral ook je handdoek mee om onderweg te zwemmen en te genieten van de zon. Onderweg vind je heuvels en boomgaarden, rotsachtige baaien in het zuiden van het eiland, finca's (witte traditionele boerderijen) en oude kerkjes. Het binnenland is eigenlijk nog ongerept. Bezoek ook de zoutvlakten met de vele flamingo's en proef de inheemse kruidenlikeur.

Prachtige stranden op Ibiza

De stranden op Ibiza zijn erg mooi, het zijn er maar liefst meer dan 50. Veel mensen die op vakantie gaan naar dit eiland kiezen er dan ook bewust voor om dichtbij verschillende stranden te zitten. De mooiste stranden op Ibiza zijn Aigua Blanques, Cala Bassa, Cala Binerrás, Cala Xaracca en Cala Conta.

Als je op vakantie wilt gaan naar Ibiza kan je kiezen voor een hotel, maar veel vakantiegangers boeken een groot huis en verblijven daar met een groep. Al met al zal dit zonovergoten eiland verslavend werken als je er eenmaal bent geweest; absoluut een aanrader dus voor een week zonvakantie!