Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Last minute naar Malaga

De stad Malaga ligt in het zuiden van Spanje, aan de wereldberoemde vakantieregio de Costa del Sol. Het is een zeer populaire bestemming omdat er veel te zien en te doen is in dit deel van Spanje. De zomermaanden zijn de drukste maanden voor toeristen die Malaga bezoeken. Gedurende deze tijd van het jaar is het weer wat je verwacht van een vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. In dat gedeelte van het jaar wordt vaak een last minute naar Malaga geboekt, maar de vakantiebestemming is het hele jaar door populair. Over het algemeen zijn de zomers er warm en de winters mild, waardoor Malaga een ideale bestemming is om te reizen buiten het seizoen.

Een last minute vakantie boeken naar de Costa del Sol

Als je tijdens de drukke zomermaanden reist, is het belangrijk om je vluchten, accommodatie en autoverhuur ofwel heel goed op voorhand te boeken, ofwel via de beschikbare last minutes. Je kan hiervoor kijken op de populairste reissites voor het krijgen van de best mogelijke deals. Vergeet echter ook niet om andere websites te bekijken die je mogelijk een zeer goede last minute aanbieding of een speciale korting kunnen geven bij het boeken van een vakantie naar Malaga.

Een huurauto boeken

Als je een auto op de luchthaven van Malaga wilt huren, moet je er rekening mee houden dat er verschillende autoverhuurbedrijven met een bureau actief zijn in het terminalgebouw. Onder deze bedrijven vind je namen als Avis, Hertz of Europcar, maar ook zijn er lokale bedrijven te vinden die een uitgebreid netwerk van verhuurstations in Andalusië aanbieden. Het gemakkelijkste is echter om je huurwagen op voorhand te boeken via het internet. Dit is ook via een last minute boeking mogelijk.

Bezienswaardigheden in Malaga

De stad Malaga biedt veel interessante plaatsen om te bezoeken, waaronder het Alcazaba en het Castillo de Gibralfaro. Het Alcazaba is een van de grootste forten in Andalusië en is zeer goed bewaard gebleven. Het kasteel in Malaga staat bekend als Gibralfaro en werd gebouwd in de veertiende eeuw. Dit kasteel is open voor bezoeker. Als je van geschiedenis houdt, moet je zeker een bezoek brengen aan het kasteel dat redelijk dicht bij het Alcazaba en de overblijfselen van het Romeinse theater ligt. Bij Gibralfaro geniet je ook van een fantastisch uitzicht op de rest van de stad Malaga. Een bezoek aan Gibralfaro is een geweldige manier om de geschiedenis van Malaga te verkennen.

De kathedraal van Malaga

Een ander herkenningspunt van Malaga is de kathedraal, die in het jaar 1528 werd gebouwd. Hoewel de bouw met tussenpozen tot 1783 werd voortgezet, werd de bouw van de kathedraal van Malaga nooit voltooid. Het gebouw heeft slechts één toren, omdat de tweede toren vanwege geldzaken nooit is afgemaakt. Deze kathedraal heeft een aantal verschillende architectonische stijlen vanwege de bouw die al die jaren zo vaak werd gestart en gestopt.

Kunstliefhebbers

Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het CAC, of voluit Centro de Arte Contemporáneo de Málaga, en het Picasso-museum een must. Het historische centrum van Malaga biedt een aantal zeer interessante en pittoreske hoekjes, zoals de Plaza de la Merced of het huis waar Pablo Picasso werd geboren. Het archeologische museum van Malaga, met een grote selectie aan Griekse en gotische kunst, is ook een bezoek waard.