Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

De 10 mooiste nationale parken van Amerika

Als je aan Amerika denkt, denk je vast aan de grote steden, de grote auto’s en de lange wegen. Natuurlijk heeft Amerika nog veel meer te bieden. De natuur is prachtig en dat is reden te meer om een bezoekje aan Amerika te brengen. Er zijn in de Verenigde Staten meer dan 50 nationale parken. Dat is net te veel om allemaal te bezoeken! Daarom hebben we deze top 10 opgesteld.  

1. Yellowstone National Par

Volgens veel mensen is dit het mooiste park van de VS. Dit nationale park is het oudste nationale park ter wereld. In 1872 is het park ontstaan. Het heeft een oppervlakte van bijna 9.000 vierkante meter en het hiermee ook een van de grootste parken van de VS. Het park barst van de warme bronnen, geisers en vulkanen. Bovendien kun je er heerlijk vissen, omdat de meren en rivieren werkelijk prachtig zijn.  

2. Bryce Canyon National Park

Dit park is letterlijk een en al rots. De rotsformaties zijn ontzettend divers en dat maakt het juist heel erg bijzonder. Alle rotsen hebben een roze-oranje kleur, verschillen erg in hoogte en staan dichtbij elkaar. Het is eigenlijk niet echt een canyon, zoals de naam zich voordoet, maar een verzameling van amfitheaters.  

3. Grand Canyon

Deze kan niet natuurlijk niet missen in het lijstje: de Grand Canyon. Misschien wel het meest bekende park van Amerika. Men noemt het een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, dus als je naar de VS gaat dan mag je deze niet overslaan. De Grand Canyon is ontzettend groot, diep en breed. Op sommige plekken is de Grand Canyon maar liefst 1,8 kilometer diep. De breedte varieert sterk van 6 tot 29 kilometer. Je kunt de Grand Canyon het beste benaderen vanaf Las Vegas. Het ligt daar op een paar uurtjes rijden vandaan.  

4. Glacier National Park

Glacier National Park is, zoals de naam al doet vermoeden, een park vol met gletsjers. Het park is dan ook te vinden in het noorden van Amerika, vlakbij de grens van Canada. Het park heeft zes grote bergtoppen, van minstens 3.000 meter. Wel lopen er wilde dieren rond, zoals de grizzlybeer en de Canadese lynx. Als je dus een wandeling wilt maken door het park, moet je wel op je hoede zijn.  

5. Zion National Park

Zion National Park is een groot groen park in Utah. Het park zit vol met ruige rotsen, veel fauna en een hoop verschillende diersoorten. Jaarlijks trekken er meer dan drie miljoen bezoekers naar het park. Het park is daarmee ook het meest bezochte park van deze Amerikaanse staat. De meeste mensen komen er wandelen, rotsen beklimmen of dieren fotograferen.  

6. Sequioa National Park

Sequioa National Park is na Yellowstone National Park het oudste nationale park van de VS. Het park heeft prachtige bomen, waarvan een aantal maar liefst al 2000 jaar oud zijn. Een van de oudste bomen is de General Sherman Tree. Dit boompje is maar liefst 84 meter hoog en heeft een diameter van bijna 8 meter!  

7. Arches National Park

Arches National Park is een relatief klein park, van 300 vierkante kilometer. Je vindt hier diverse rotsformaties met erg typische kleuren. De film Indiana Jones is overigens ook opgenomen in dit park. Ook dit park ligt in Utah, net als het Zion National Park.  

8. Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is opgericht in 1890 en is dus ook een van de oudste parken van de VS. Een hoop mensen die naar Californië reizen bezoeken dit park. Het park ligt namelijk dichtbij San Francisco. In het park vind je diverse rotsformaties, die voortkomen uit de gletsjers. Ook in dit park vind je wilde beren.  

9. Death Valley

Death Valley is een park dat jaarlijks wordt bezocht door miljoenen bezoekers. Je kunt er beter niet in de zomer heen gaan, want dan kan de temperatuur oplopen tot wel 50 graden Celsius. Mocht je dat wel doen, neem dan in ieder geval voldoende water en zonnebrandcrème mee. Je vindt in het park diverse zoutvlaktes, mooie rotsen en een hoop zand! Dit is veruit het heetste en meeste droge park van de VS.  

10. Everglades National Park

Everglades National Park is een park die je moet bezoeken als je graag wilde alligators wilt spotten. Ben je hier bang voor? Dan adviseren we je om niet heen te gaan! De beestjes liggen hier los in het park. Het kan zijn dan het park binnenkort gesloten wordt voor publiek, omdat er steeds meer bosbranden en hevige regenval voorkomt. Wees er daarom snel bij!