Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

10 Redenen om naar Thailand te gaan

Wat zijn de 10 Redenen om naar Thailand te gaan ?

Thailand ligt centraal in AziĆ«. Veel backpackers trekken er jaarlijks heen omdat het simpelweg goedkoop is en een perfect startpunt voor een verre reis. Toerisme is een grote inkomstenbron voor Thailand en daarom is er veel goed geregeld.  

1. Reizen is gemakkelijk

backpackers is Thailand de nummer 1 bestemming. Het land ontvangt jaarlijks meer dan 26 miljoen reizigers, uit verschillende delen van de wereld. Vervoer en accommodatie in het land is daarom ook goed geregeld. De infrastructuur is goed ingericht op reizigers.  

2. Spotgoedkoop

De meeste dingen zijn spotgoedkoop. Je koopt al een fried rice chicken voor minder dan een euro. Voor vijf euro kun je bovendien ergens overnachten in een guest house. Voor rond de 25 euro kan je in een middenklasse hotel slapen. Een hoop backpackers gaan naar Thailand met slechts een budget van 25 euro per dag en komen dan prima rond.  

3. Mooi weer

In Thailand kun je altijd een korte broek dragen, mits je naar een skybar gaat. Hier verwachten ze dat je een lange broek aantrekt. Neem dus wel eentje voor de zekerheid mee. Verder kun je overdag altijd een korte broek aantrekken. Het hele jaar door is het gemiddeld 28 graden Celsius. Ook tijdens het regenseizoen blijft het lekker warm. Je kunt dan nog volop activiteiten doen, net zoals in het droge seizoen.  

4. Gezellige cultuur

Thailand heeft ontzettend veel culturele aspecten.Er zijn ontzettend veel tempels, monniken die over straat lopen en uiteraard: de Thaise keuken. De meeste mensen in Thailand zijn boeddhist. In het zuiden van Thailand wonen ook nog een aantal moslims. Iedereen is hier vriendelijk. Men noemt het niet voor niets het land van de lach.  

5. Gave hoofdstad

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Dit is een ontzettend gave en moderne stad. Het zit vol met hoge gebouwen met mooie skybars. Bangkok is wel een ontzettend drukke stad, dus als je daar niet van houdt kun je beter eerst doorreizen.  

6. Voedselparadijs

Thailand is een waar voedselparadijs. Je hebt er verschillende soorten curry’s, kleefrijst, seafood en exotisch fruit. Overal op straat wordt eten verkocht. Je kunt al eten voor minder dan een euro.  

7. Het strandleven

De stranden in het zuiden van Thailand behoren tot de mooiste van de wereld. Er zijn diverse eilanden met hagelwitte stranden, een warme zee en exotische vissen. Enkele aanraders zijn het eiland Ko Phi Phi en het eiland Ko Samet.  

8. De natuur

Thailand is niet alleen mooi vanwege haar lekkere eten en haar gezellige cultuur. Ook de natuur van het land is prachtig. Een wilde jungle, grote rijstvelden, kolkende rivieren en de heldere meren zijn schitterend.  

9. Nieuwe vrienden

Op reis kom je ontzettend veel verschillende mensen tegen. Deze mensen komen van over de hele wereld. Je zult dus een hoop nieuwe internationale vrienden maken. Of je nu twee weken in Bangkok wilt blijven of wilt reizen naar de eilanden in het zuiden: Het land is toegankelijk voor iedereen. Er is voor iedereen wel iets leuks te vinden. Je kunt naar een goedkope guest house, maar je kunt ook een luxe vijfsterrenhotel boeken. Je kunt ontspannen door middel van een Thaise massage of een van de gave clubs van Bangkok bezoeken.